Start-up Webplatform Automotive

Referentie 19071003

Vul onderstaand formulier in om het eerste contact te leggen met de adverteerder

  • Land: Nederland
  • Regio: Noord-Holland
  • Gemeente: Amsterdam
  • Sector: Dienstverlening
  • Activiteit: Bemiddelaars - Makelaars
  • Juridische vorm: BV
  • Oprichtingsjaar: 2017
  • Aantal werknemers: 2
  • Prijs: € 42.500
  • Reden: Niet meegedeeld

Start-up webplatform automotive
Concurrent van Ikwilvanmijnautoaf.nl | Wijkopenautos.nl | Autovendi

Beschrijving

Het platform biedt de ruim 3000 autobedrijven in Nederland de mogelijkheid om scherp en vanuit het gemak van hun bureaustoel auto's in te kopen. De onderneming bemiddelt online in de verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto’s.

Bijzonderheden

Volgens de BOVAG heerst er momenteel een structureel tekort aan de juiste occasions, Nederlandse autobedrijven moeten de juiste voorraden zien in te slaan, en dan is een platform als die van ons erg handig. Er wisselen per maand 60.000 voertuigen in Nederland van particuliere eigenaar zonder tussenkomst van een garagebedrijf. Hier ligt onze markt, door middel van online marketing halen wij zo veel mogelijk verzoeken voor een verkoop binnen.

Concept

Het is een vrij simpel concept waarin je voor zowel de verkoper als de koper een win-win situatie creëert. Iemand besluit zijn of haar auto aan te melden op onze website, vult een zo volledig mogelijke voertuig omschrijving in met wat foto’s van het voertuig en wij zetten de auto in onze online veiling.

Werkwijze

Vervolgens bieden wij de auto landelijk aan bij RDW erkende autobedrijven die zich hebben aangesloten op onze online veiling. Het hoogste bod dat wij verzamelen koppelen wij terug op de particulier, waarop deze een akkoord kan geven. Alle gesprekken worden opgenomen en mondeling wordt er dus een koopovereenkomst aangegaan. Beide partijen ontvangen een verkoopcontract en de verkoop is officieel.

Reden verkoop

Momenteel vergen er andere lopende projecten meer energie en aandacht van de ondernemers/eigenaren, vandaar de verkoop van het web platform.

Concurrentie

Concurrentie als ikwilvanmijnautoaf.nl en wijkopenautos.nl zijn erg actief en enorm succesvol in de sector. Ikwilvanmijnautoaf.nl verkocht een minderheidsbelang van hun bedrijf voor +- 8 miljoen EUR en het van origine Duitse bedrijf Auto1 draait een omzet van 2.2 miljard euro.

Geschikt voor

De juiste ondernemers en/of investeerders met een knap netwerk en de juiste aanpak kunnen van dit project een enorm succesverhaal maken, daarnaast kan de start-up alle kanten op. Het openen van fysieke inkooppunten, aantrekken van leasemaatschappijen en internationaal uitbreiden behoren hier absoluut tot de mogelijkheden.

Memorandum

De begrotingen en prognoses hebben wij klaar liggen, wij bieden 100% transparantie en openheid over de stand van zaken. 

Aangeboden belang

De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm

De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

VRAAGPRIJS:
45.000,-EUR
AANTAL FTE
2-5
REGIO
Noord Nederland
SECTOR
Automotive, transport & logistiek, IT, online & e-commerce
RECHTSVORM
B.V.